Mustáros tokány
A mustàr pikáns ízzt ad neki
- Könnyű
- Sajátrecept40-60 perc
- 2021-02-25666.7 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 666.7 |
kJ: | 3418.21 |
Szénhidrát: | 4.41 |
Amelyből cukrok: | 1.38 |
Zsír: | 50.86 |
Amelyből telített zsírsavak: | 16.71 |
Rost: | 0.19 |
Fehérje: | 43.81 |
Só: | 1.07 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 1kgSertés lapocka (általános)
- 1ek. ( csapott )Mustár (általános)
- 2ek. ( csapott )Tejföl /Magyar/ 20 %
- 1ek. ( csapott )liszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
- 1kk. ( csapott )fokhagymakrém Univer Magyar Ízek
- 2ek. ( csapott )vöröshagymakrém Univer Magyar Ízek
- 1ek. ( csapott )Zsír sertés ( általános )
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A husit csíkokra darabolom, majd egy kanál zsíron elkezdem párolni. Amikor levet enged hozzá adom a vöröshagymakrémet, fokhagymakrémet, mustárt, sózom, borsozom és tovább párolom. Ha elfövi a levet de még nem puha a husi vizet adok hozzá. Amikor már puha a tejfölt kikeverem a liszttel kevés vízzel és hozzá adom a husihoz. Pár percig főzöm és rizzsel vagy tésztával tálalom.
Receptajánló
Nagyon jó!
5 Csillag.